Setningar

setningar

Fick frågan om vilka olika setningar vi kör när vi är ute på gig och jag tänkte reda ut det:

FULL SETNING
I vanliga fall så kör vi med allihop, dvs för nuvarande tio pers på scen (sång & gitarr, sång, gitarr, bas, piano, trummor, tenorsax, trumpet, altsax och fiol), vilket brukar vara perfekt för exempelvis festivaler, stads- och gårdsfester, på större uteställen o.s.v.

WARMLANDERS LIGHT
Detta är setningen som vi själva kallar för ”light-setningen” (i själva verket är vi närmare antalet medlemmar ett vanligt band har, men allt är väl relativt). Antalet medlemmar här kan variera en del, men vi utgår ifrån sång & gitarr (akustisk), bas, cajong/slagverk & sång och antingen fiol eller sopransax. Kan som sagt variera en aning, men där har vi grunden. Den här setningen brukar vi mest använda oss av på mer intima ställen och mindre pubar/krogar och kan även köras helt akustiskt. Den här setningen har vi bland annat använt oss av på musikpuben Wilmas i Arvika.

MINI-SETNING
Ibland kör vi enbart gitarr & sång samt cajong/slagverk & sång, för de minsta ställena. Det här med hjärterum stämmer inte alltid :)

Så, vi anpassar helt enkelt bandet efter de önskemål vi får och anser oss på så sätt vara väldigt flexibla. Det gör det också extra kul; att på ett gig till exempel varva mellan den mer intima Light-setningen, för att sedan köra på fullt ös med hela bandet.
// Emil